Beukenhaag voor een mooie natuurlijke look

De beukenhaag is een van de haagplanten die zijn bladeren verliest gedurende de wintermaanden. Dit wil echter niet zeggen dat deze soort niet gebruikt kan worden als haagplant.  Beukenhaag is ideaal voor een plek in de tuin waar je natuurlijke sfeer wilt creëren. Let wel op dat de beuk snel groeit en dus regelmatig gesnoeid moet worden.

Ondanks dat een beukenhaag niet geplant wordt voor het creëeren van privacy, zijn er wel een aantal andere voordelen die de beukenhaag heeft ten opzichte van andere veel voorkomende, altijd groene haagplanten.

Allereerst en misschien de belangrijkste reden geeft de beukenhaag een meer natuurlijke look af. Dit zorgt voor een meer informele tuinafscheiding. Dit is dan ook de hoofdreden waarom mensen er voor kiezen om een beukenhaag te planten. Deze mensen zoeken naar een informele, sierlijke en aantrekkelijke laag met een natuurlijke look.

Ook is dit een goede haagplant wanneer je geen groot budget hebt. Omdat altijd groene haagplanten altijd duurder zijn dan haagplanten die zijn bladeren verliezen is dit een goedkoop alternatief.

Andere voordelen van een beukenhaag:

  • De meest beukenhagen hebben een mooie bladdekking. Ze produceren bloemen en besjes wat bijdraagt aan een natuurlijke look.
  • Wanneer een beukenhaag niet gesnoeid wordt, dan zal deze groeien op een natuurlijke manier met als resultaat die natuurlijke look. Daarnaast biedt de beukenhaag ook voedsel en onderdak voor dieren als vogels, bijen en vlinders.
  • Een beukenhaag heeft een relatief open structuur. Ze zorgen voor een goede lucht circulatie en ze zijn daardoor minder gevoelig voor de wind. Hierdoor zijn beukenhagen ook goede windschermen, omdat ze geen windstoten veroorzaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *